TURKSIS AMBULANS

Firma:
Firma Adres:Oruçreis, Tekstilkent Cd 10-a D:no 52, 34235 Esenler/İstanbul
Tel: 08503070009
Fax: +90212 438 45 09
Mail: turksis@turksis.web.tr
Web Site: turksis.web.tr

TURKSIS AMBULANS Hakkında

TÜRKSİS HAKKINDA

TÜRKSİS Ambulans 2020 de kuruldu. Misyonunu “acil durumlarda ilk müdahalenin doğru eller tarafından yapılması ve yanlış uygulamalar sonucu sakatlıklar ve hayat kaybına kadar varabilen ağır bedelleri ortadan kaldırmayı hedeflemıştır

Genel sağlık hizmetlerinin en kritik alanlarından biri olan “acil sağlık hizmetinin tanımında dünyaca kabul edilen 32 acil durum (kalp krizi, iş kazası, zehirlenme, astım krizi, yüksek ateş, başlamış doğum faaliyeti, vs.) kriterlerini benimsemektedir.

TÜRKSİS aynı zamanda, birçok kurumun da hastane öncesi acil sağlık hizmetlerini devralmış durumda ve bu alanda da giderek genişleyen bir portföye sahip.

TÜRKSİS’dan hizmet almak isteyenler, hangi saatte olursa olsun tek numara ile acil sağlık hizmetine ulaşabiliyor. TÜRKSİS dan 0850 307 000 9 numaralı Acil Sağlık Hattına gelen çağrılar, 365 gün/24 saat alarm merkezlerinde derhal cevaplanıyor. Tüm çağrıları daha ilk çalışta acil operasyon yönetimi konusunda deneyimli doktorlar karşılıyor ve gelen acil durum çağrısına en hızlı ulaşabilecek ambulans ekibi, alarm merkezi doktorları tarafından hızla vakaya yönlendiriliyor. Tüm bu süreç içinde, yola çıkan ekibe vaka ile ilgili bilgilendirme yapılıyor, bir yandan da hasta ve hasta yakınlarına ilkyardım uygulamaları hakkında bilgi ve moral destek veriliyor.

Alarm merkezi doktoru, gerekli gördüğünde hastanın doktoru ile de görüşüyor ve ihtiyaç olması durumunda tercih edilen hastaneyi organize ederek acil durumu bir hizmet bütünlüğü içinde yönetiyor.

TÜRKSİS ambulansları; doktor, Sağlık teknikeri ve ilkyardım eğitimi almış sürücüden oluşan 3 kişilik özel ve deneyimli ekibi ve dünya standartlarındaki donanımları ile hizmet veriyor. Her biri 9 saat yoğun bakım koşullarını sağlayabilecek iç donanıma ve ekipmana sahip.

TÜRKSİS, İşyeri Acil Sağlık Hizmetleri, İşyeri Hekimliği ve işyeri sağlık birimi oluşturulması, Mobil Sağlık Tarama Aracı ile şirketlerin genel sağlık hizmeti ihtiyaçlarına da cevap veriyor.
TÜRKSİS, henüz yeni bir kuruluş olmasına karşın son derece tecrübeli kadrosuyla her zaman yanınızda olmaya devam edecektir.

ACİL SAĞLIK HİZMETLERİ
İlk yardım nedir?
Hasta-Yaralının bulunduğu yerde eldeki imkanlar ile ilaçsız ve tıbbi malzemesiz yapılan yardımdır.
Acil Yardım nedir?
Hasta-Yaralının bulunduğu yerden herhangi bir hastaneye ulaşıncaya kadar bu konuda uzman ekip ve ekipman eşliğinde yapılan yardımdır.
Acil sağlık hizmeti nedir?
Hasta-Yaralının kendisinin veya görgü tanığının çağrı merkezine telefon etmesiyle başlayan ve hastanede ki doktoruna ulaşıncaya kadar devam eden bir dizi hizmet bütünlüğüne denir ve aşağıda görülen olimpiyat halkalarıyla ifade edilir.

 Tıbbi Danışmanlık; Amacı, çağrı merkezi doktoruna hasta-Yaralının veya görgü tanığının ulaşmasıyla İLKYARDIM’ın yapılmasını sağlatmaktır.
 Doğru Yönlendirme; Amacı, hasta-Yaralı veya görgü tanığından gerekli doğru bilgileri alarak olay yerine en doğru ekibi yönlendirmeyi ifade eder.
 Doğru Tıbbi Müdahale; Amacı, hastaya en etkin ve doğru müdahalenin yapılmasıdır.
 Doğru Hastane Organizasyonu; Amacı hastanın önceden kabul edilmiş bir hastaneye götürülerek hastaneler arasında dolaştırılmasını önlemektir.
 Doğru Taşıma; Hastanın en doğru ekipmanla taşınmasıdır.

Bu ifadelerde de görüldüğü gibi Acil Sağlık Hizmeti bir ambulans hizmeti değildir, Ambulansın görevi ekip ve ekipmanın hasta-yaralıya ulaştırılmasını sağlamak ve hastayı taşımaktır.

Etkin bir Acil Sağlık Hizmeti için;
 Hastayı Tanımak
 Riskleri Bilmek
 Deneyimli Olmak
 Donanımlı Olmak
 Organize Olabilmek ve edebilmek, gerekmektedir.

Kaliteli bir acil sağlık hizmeti bileşenleri; Ulaşılabilirlik, Yaygın Hizmet Ağı, İnsan Kaynakları, Eğitim, Kurum Kültürü, Teknolojik Altyapı, Hastaya Ulaşılabilirlik, Ekipman, Kalite kriterlerinden oluşur.

Sağlık sektöründe hizmetin kabul edilebilirliği ve standardı, kullanılan sarf malzemesi ve tanı / tedavi araçlarının kalitesi kadar önemlidir. Hizmet biriminin belli standartlara uygunluğu tek başına yeterli değildir. Hizmet sunum süreci ve elde edilen çıktıların değerlendirildiği bir mekanizmanın kurulması gerekir. Son zamanlara kadar kalite, ihmal edilmiş bir konu olmasına rağmen bugün hem hizmet sunucuları hem de finansal kaynak sağlayıcıları tarafından daha fazla dikkat çekmeye başlamıştır.

Acil sağlık hizmeti veren kurumların en önemli performans göstergesi ulaşım süreleridir. Zira araştırmalar göstermiştir ki, hayati risk içeren durumlarda ilk 5 dakika içinde ulaşılan hastaların yaşama şansı % 80, ilk 10 dakika içinde ulaşılan hastaların yaşama şansı % 40 olmakta, bu oran 25. dakikada % 10‘a düşmekte, bir saat sonrasında ise %1’e kadar inmektedir. Dolayısı ile çağrı alındıktan sonraki birkaç dakika çok kritiktir.

ANA DEĞERLERİMİZ
1) Hastaya Hizmet
 Hastaların ve hasta yakınlarının alarm merkezine her koşulda ulaşabilmelerini sağlamaktır.
 Ambulans ekiplerinin hastaya ulaşım sürelerini kısaltmak, hasta değerlendirme, bakım ve transport kalitesini arttırmak.
 Sağlık kurumlarıyla ilişkileri geliştirmektir.
2) Toplumsal Sorumluluk
 Hastaya ulaşmada her türlü teknolojik donanımı her zaman kullanılabilir ve etkin kılmak.
 Toplumun her kesiminde ilk yardım konusunda eğitimi sağlamaktır.
 Sağlık hizmetlerini tüketenleri bilinçlendirmektir.
 Toplumsal afet ve benzeri durumlarda, kamu ve diğer özel sağlık hizmeti sunan kuruluşlarla, sivil toplum örgütleriyle ve ilgili tüm kurumlarla entegre çalışmalar yürütmek.
3) Çalışan Memnuniyetinin Yükseltilmesi
 Mesleki ve kişisel gelişim yoluyla çalışanın kurumda verdiği hizmetten tatmin olmasını sağlamak.
 Takım çalışması ve karşılıklı saygıya dayalı, uygun çalışma ortamını sağlamak
4) Bilimsel İlerleme
 Sunulan hizmetle ilgili evrensel gelişmeleri izlemektir.
 Verilen sağlık hizmetinin içeriği ve kalitesiyle ilgili olarak kendini, takım arkadaşlarını ve hastaları yeni bilimsel gelişmelere güncel olarak sürekli bilgilendirmek ve eğitmek.
 Eğitim ve araştırmaya yönelik planlamalarda bulunmak.
5) Yenilikleri Teşvik Etmek
 Yapılan her çalışmada yenilikleri ve iyi yönde değişimi destekleyen bir ortam yaratmak; bunun için gerekli eğitim kültürünü oluşturmak.
 Yeni fikir üretimi için kolaylaştırıcı ortam ya da mekanizma oluşturmak.
6) Gelecek İçin Planlama
 Bölüm hizmetlerinin iyileştirilmesine yönelik çalışmalar yapmak.
 Yıllık bütçe yapmak ve her ay izlemek.
 Hasta beklentilerine yönelik iç ve dış araştırmalar yapmak.
 Bütçe ve kalite planlarına paralel etkin bir iyileştirme uygulaması yapmak.
7) Mali Performansı Optimize Etmek
 Stratejik hedeflerin hizmet bazında gelirlerini izlemektir.
 Sunulan hizmetin maliyet hedeflerini izlemektir.
 Kaliteyi yükseltirken maliyetleri kontrol ederek verimliliği arttırmaktır.
 Kurumun genel finans yönetimi hakkında bilgilerini sürekli arttırmak.
FAALİYET ALANLARIMIZ
1) Acil Sağlık Hizmeti; TÜRKSİS Alarm Merkezi ne bir çağrı geldiğinde, 0850 307 000 9 nolu telefon bir doktor tarafından ilk çalışta açılmakta, Alarm Merkezi doktoru, arayan kişiden hastanın klinik durumu ve adresi hakkında bilgi aldıktan sonra en fazla 30 saniye içerisinde bir ambulansı sağlık ekibi ile birlikte hastaya yönlendirmektedir.
Doktorlu Kara Ambulansı: Hizmetimizin kapsamı üyelerimizin acil bir durumda TÜRKSİS’a ilk ulaştığı andan itibaren bulunduğu yere ulaştırılan acil doktor ve tam yoğun bakım donanımlı ambulans ile tedavisi tamamlanıncaya veya en uygun hastaneye nakli ve doktor ile buluşmasını takiben hastanedeki yatağına teslim edilinceye kadar sürer ve kişinin yakınlarının haberdar edilmesi ile son bulur.
• Son 1 yıl içerisinde yapılan vaka istatistiklerine göre TÜRKSİS ekiplerinin vakalara ulaşım süreleri şöyle gerçekleşmiştir;

İlk 3 dakika % 15 İlk 15 dakika % 85
İlk 5 dakika % 35 İlk 20 dakika % 93
İlk 10 dakika % 66 İlk 25 dakika % 98

• Her TÜRKSİS ambulansı, yoğun bakım koşullarını 9 saat boyunca sağlayabilecek ekipman ile donatılmıştır.

• TÜRKSİS ambulanslarında 1 Doktor/ Paramedic, 1 Acil Tıp Teknikeri ve ilk yardım eğitimi almış Sürücü den oluşan 3 kişilik bir ekip görev yapmaktadır.
2) Tıbbi Danışmanlık Hizmeti; Hangi saatte olursa olsun 0850 307 000 9nolu telefondan kesintisiz tıbbi danışmanlık hizmeti Alarm Merkezi’ndeki görevli doktorlar tarafından verilmektedir. Acil olan veya olmayan durumlarda Alarm Merkezi’ndeki doktor tarafından hasta veya yakınına mevcut sağlık problemi konusunda aydınlatıcı bilgi verilir ve yapılması gerekenler konusunda yönlendirilir. Bu hizmette, ilaç tavsiye edilmez ve reçete düzenlenmez.
3) Sabit Ambulans Nokta Hizmeti Sabit Ambulans Nokta Hizmeti, kurumsal müşterilerimizden gelen talepler doğrultusunda ambulanslarımızın belli bir bölgede hizmet vermek amacı ile konuşlandırılmasıdır. Özellikle şehir merkezinden uzak ve/veya yakınında herhangi bir sağlık merkezi bulunmayan yerler, sabit ambulans kurgusundan etkin şekilde faydalanabilirler. Bu kurgular, sanayi sitelerine, konut ve özel yerleşim birimlerine, fabrikalara, vb. uygulanabilmektedir.
4) İş Yeri Sağlık Birimi Site, sanayi bölgesi, yerleşim birimleri ve büyük işletmelerin revir, poliklinik hizmetlerini veren ünitelere sahiptir. Revirlerimizde 24 saat \”iş yeri hekimliği belgesi\” ne sahip doktor, anestezi teknisyeni, hemşire ve full yoğun bakım donanımlı ambulansları ile görev yapar.
Revirlerimizde müşaide odası, muayane odası mevcut olup 24 saat her türlü acil müdahale yapılmaktadır.
5) Sağlık Tarama Aracı; TÜRKSİS, anlaşmalı Sağlık Tarama Aracı ile işyeri tarama testlerinden kurumsal ihtiyaçlara yönelik özel projelere kadar birçok konuda işlem yapılabilmektedir. Bu sayede hem iş gücü ve zaman kaybını önleyerek, sağlık Tarama hizmetini kurumun olduğu yere taşıma imkânı bulunmaktadır.
6) Toplu Konutlara Acil Sağlık Hizmeti; Toplu Konutta yaşayan herkesin, 24 saat TÜRKSİS güvencesine alınması.
7) Organizasyonlara Sağlık Hizmeti; TÜRKSİS, konser, spor karşılaşmaları, bayi toplantıları, partiler, yarışmalar, fuarlar, seminerler, düğünler vb. organizasyonlar için sağlık hizmeti vermektedir. Verilecek sağlık hizmetinin içeriği, organizasyonda bulunacak katılımcı sayısı, organizasyonun yapılacağı yer ve saat aralığı, organizasyonun içeriği vs. gibi ayrıntılı bilgiler doğrultusunda risk hesaplaması yapılarak belirlenmektedir. Organizasyonun risk oranına göre alanda ambulans, çadır revir, uzman doktor, anestezi teknikeri vs. bulundurulabilmektedir.
8) İlk Yardım Eğitimleri; İlkyardım, Kaza veya yaşamı tehlikeye düşüren bir durumda, sağlık görevlilerinin yardımı sağlanıncaya kadar, hayatın kurtarılması yada durumun daha kötüye gitmesini önlemek için olay yerinde, tıbbi araç gereç kullanmadan yapılan ilaçsız uygulamalardır.
İlkyardım Eğitim ve Seminerleri kurumlara yönelik olarak uzman ekipler tarafından verilmektedir.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1