ELEKTRİK-ELEKTRONİK MÜHENDİSLİĞİ

Çalışma Alanları:

Elektrik-Elektronik mühendislerinin büyük bir kısmı kamu kurumlarında (TEİAŞ, EÜAŞ, TETAŞ, TEDAŞ, BEDAŞ, EIE, TRT, Türk Telekom gibi) ve özel (Aselsan, TAİ, Havelsan, Siemens ve Netaş, Alcatel gibi) kurum ve kuruluşlarda iş bulabildikleri gibi, bu kurum ve kuruluşlara müteahhitlik, danışmanlık hizmeti veren şirketlerinde çalışabilirler. Bilgi ve becerilerini kullanarak serbest Mühendislik yapabildikleri gibi müşavirlik büroları açarak yurtiçi ve yurtdışı projelendirme, taahhüt ve müşavirlik hizmetleri verebilirler. Ülkemizin iyi yetişmiş Elektrik-Elektronik mühendislerine gereksinimi vardır.

Elektrik-Elektronik Mühendisliği programını bitirenlerden öğretmenlik (pedogojik formasyon) eğitimi de almış olanları, isterlerse meslek liselerinde Elektrik-Elektronik alanı ile ilgili derslerde öğretmen olarak da çalışabilir.

Mezunların Kazandıkları Unvan ve Yaptıkları İşler:

Elektrik-Elektronik mühendisliği programını bitirenler “Elektrik-Elektronik Mühendisi” unvanı ve lisans (Bachelor of Science-Bsc.) derecesinde diploma almaya hak kazanırlar.

Elektrik-Elektronik Mühendisi Elektriğin üretimi, iletimi ve dağıtımıyla ilgili sistemlerin, projelerinin yapılması, geliştirilmesi, kullanılması, denetimi ve enerji üretiminden, elektronik devre düzen sistemlerin tasarlanması, geliştirilmesi ve üretimiyle ilgili işleri planlar ve yürütülmesini sağlar.

Programın Amacı:

Elektrik-Elektronik Mühendisliği programının amacı, elektrik üretimi, dağıtımı için gerekli sistemlerin yanı sıra elektrik ve elektronikle çalışan sistemlerin geliştirilmesi, tesisi, işletilmesi ve bakımıyla ilgili yetkin kişiler yetişmesini sağlamaktır.

Matematik, temel bilimler ve temel mühendislik konularında güçlü bir altyapıya sahip ve bunu kendi mühendislik alanında kullanabilen, alanında mühendislik problemlerini saptayabilen ve tanımlayabilen, analitik düşünerek çözüm bulabilen, yaşam boyu öğrenmenin önemini benimseyerek alanındaki gelişmeleri izleyebilen, mühendislik uygulamaları için gerekli teknikleri, donanım ve modem iletişim araçlarını etkin şekilde kullanabilen bireysel sorumluluk alabilen ve takım çalışmasına yatkın mesleki ve etik sorumluluk taşıyan mühendisler yetiştirmektir.

Gereken Nitelikler:

Elektrik-Elektronik alanında çalışmak isteyenlerin matematik, fizik, kimya ve ekonomi gibi üstün akademik yeteneğe sahip, ilgili, yetenekli, dikkatli ve yaratıcı kimseler olmaları gereklidir.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

1